Adana'da Lezzet Şöleni 2025 Yılında Gerçekleşecek!

Adana Valiliği himayesinde gerçekleşen 9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin İstanbul'daki basın toplantısı, Adana Büyükşehir Belediyesi, dört merkez ilçe belediyesi ve oda başkanlarının katkılarıyla düzenlendi. Toplantıda festivalin detayları ve katılımcılar hakkında bilgi verildi. Etkinlik, Adana'nın eşsiz lezzetlerini tanıtmayı ve gastronomi turizmine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Adana Lezzet Festivali Tanıtıldı

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve Festival Yürütme Kurulu’nun ev sahipliğinde, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, Seyhan Belediyesi Başkan Vekili Hasibe Akkan, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ile birçok konuğun ve medya mensubunun katılımıyla 10-11-12 Ekim 2025'te Merkez Park'ta düzenlenecek olan "Kuşaktan Kuşağa" temalı Adana Lezzet Festivali'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısı Ortaköy'deki Feriye'de gerçekleşti.

Merkez Park’ta Lezzet Şöleni

Fulya Öztürk moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda, Festival İçerik Sorumlusu Gökmen Sözen, Merkez Park ana sahnesinde gerçekleşecek etkinliklere dair detaylı bir sunum yaptı.

Adana'nın Gastronomi Potansiyeli

Adana Lezzet Festivali, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na gastronomi dalında girmeye oldukça yakın. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, Adana'nın zengin gastronomi mirası hakkında, şehrin tarihi ve coğrafi özelliklerinden bahsederek, Adana mutfağının Türkiye'nin yanı sıra dünyanın da ilgisini çektiğini vurguladı.

Adana Lezzet Festivali'nin Önemi

Güngör Geçer, Adana Lezzet Festivali'nin bu yıl daha da anlamlı hale geldiğini belirterek, Adana mutfağının eşsiz lezzetlerini tanıtmak için yapılan çalışmaların önemine değindi. Ayrıca, Adana'nın gastronomi alanındaki potansiyeline vurgu yaparak, festivalin büyüklüğüne dikkat çekti.

Adana Mutfağının Çeşitliliği

Adana'nın yalnızca kebapla değil, birçok farklı lezzetle de anıldığını belirten Geçer, Adana mutfağının kıymetli şefler tarafından da onaylandığını söyledi. Sakatat yemekleri, içli köfte, analı kızlı, yüksük çorbası, sebze yemekleri ve tatlılarıyla Adana mutfağının zengin bir çeşitliliğe sahip olduğunu vurguladı.

Geleceğe Yönelik Adımlar

Geçer, geçtiğimiz yıl Belediye olarak başlatılan Tarım Akademisi projesinden de bahsederek, Adana'nın tarımsal üretimini ve gastronomi alanındaki çeşitliliği desteklemeyi amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, Adana Lezzet Festivali'nin müjdesini vererek, herkesi Adana'nın eşsiz lezzetlerini tatmaya davet etti.

Zeydan Karalar'ın Sloganı

Güngör Geçer, Adana'nın gastronomi ve misafirperverliğini anlatırken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın meşhur sözüyle konuşmasını sonlandırdı: "Adana'ya gelin, ciğerimizi yiyin!"

İLGİLİ HABERLER