Bodrum bitti Adana başladı!

Lahmacun fiyatları artmaya devam ediyor. Bodrum’da uygulanan fahiş fiyatlar gündem olurken, lahmacun fiyatlarının diğer şehirlerde de artması severek tüketilen bu yemeği adeta lüks haline getirdi. Öyle ki lahmacunu dışarıda yemenini bedeli 280 TL’yi geçti.

Ev Yapımı Lahmacunun Kasım Ayı Maliyeti

Research İstanbul'un verilerine göre, kasım ayında bir porsiyon ev yapımı lahmacunun malzeme maliyetleri aşağıdaki gibidir:

Dana Kıyma: 29,2 TL

Bir porsiyon lahmacun için kullanılan dana kıyma maliyeti 29,2 TL olarak hesaplanmıştır.

Un: 3,49 TL

Ev yapımı lahmacun yapımında kullanılan unun maliyeti 3,49 TL'dir.

Domates: 1,75 TL

Lahmacunun harcında kullanılan domatesin maliyeti 1,75 TL olarak belirlenmiştir.

Maydanoz: 1,50 TL

Maydanozun lahmacunun malzeme maliyetine katkısı 1,50 TL'dir.

Biber Salçası: 0,39 TL

Lahmacun harcında lezzet katan biber salçasının maliyeti 0,39 TL olarak hesaplanmıştır.

Domates Salçası: 0,25 TL

Domates salçasının bir porsiyon lahmacunun maliyetine etkisi 0,25 TL'dir.

Ayçiçek Yağı: 0,87 TL

Lahmacunun pişirilmesinde kullanılan ayçiçek yağının maliyeti 0,87 TL'dir.

Pul Biber: 0,76 TL

Lahmacunun acısını artıran pul biberin maliyeti 0,76 TL olarak hesaplanmıştır.

Soğan: 0,22 TL

Lahmacun harcında kullanılan soğanın maliyeti 0,22 TL'dir.

Sivri Biber: 0,45 TL

Lahmacunun içerisine lezzet katan sivri biberin maliyeti 0,45 TL'dir.

Toplam Maliyet ve Artış Oranı

Tüm malzemelerin fiyatları dijital market platformlarından elde edilirken, kasımda bir porsiyon ev yapımı lahmacunun toplam maliyeti %5,7 artarak hesaplanmıştır.

İLGİLİ HABERLER