Şerbetli Türk Tatlısı Şekerpare: Pratik Hazırlanışıyla Sofraların Gözdesi!

Ağızda lokum gibi dağılan, kıvamıyla herkesi mest eden şekerpare tatlısını evde pratik bir şekilde hazırlamak mümkün. Altın sarısı görüntüsü, mis gibi tereyağı kokusu ve şerbetiyle buluştuğunda ortaya çıkan enfes şekerpare lezzeti sofralara şölen yaşatıyor. Üstelik denenmiş şekerpare tarifinin en önemli püf noktası şerbeti soğuk dökmek.

Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biri olan şekerpare, hem pratik hazırlanışı hem de ağızda dağılan kıvamıyla sofraların gözdesi.

Altın sarısı rengi ve mis kokusuyla davet sofralarında baş köşeye oturan bu tatlı, püf noktaları doğru uygulandığında lokum gibi yumuşacık oluyor.

Hamur ne kadar yumuşak olursa tatlınız o kadar ağızda dağılır.

Tatlının dağılmaması ve şerbeti iyi çekmesi için fırından çıkan tatlıya soğuk şerbet dökün.Üzerine yumurta sarısı sürmek tatlıya parlak ve iştah açıcı bir görüntü verir.125 g tereyağı (oda sıcaklığında)Yarım çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurtaYarım su bardağı pudra şekeri1 çay bardağı irmik1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2,5 – 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)1 adet yumurta sarısıBadem veya fındık (isteğe bağlı)3 su bardağı toz şeker3,5 su bardağı suBirkaç damla limon suyuSu ve şekeri bir tencereye alın.

Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin.

Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.

Tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini bir kapta karıştırın. İrmik, vanilya, kabartma tozu ve kontrollü şekilde unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün, arzu ederseniz badem ya da fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti gezdirin. Şerbetini çekmesi için tepsinin üzerini bir kapakla örtüp 2-3 saat dinlendirin.

Dinlenen şekerparelerinizin üzerini hindistan cevizi veya antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz.

Ağızda lokum gibi dağılan, tam kıvamında bu tatlı, misafir sofralarınızın en sevilen lezzeti olacak.

İLGİLİ HABERLER