Sıcak Havalarda Etlerin Saklanması Hayati Önem Taşıyor

Uzmanlar, Kurban Bayramı öncesi uyarıyor: Sıcak havalarda kesilen etlerin uygun şekilde saklanmaması enfeksiyon riskini artırabilir.

 

Uzmanlar Uyarıyor: Sıcak Havalarda Etlerin Saklanması Hayati Önem Taşıyor

Kurban Bayramı yaklaşırken uzmanlar, sıcak havalarda etlerin doğru koşullarda saklanmaması durumunda bakteriyel enfeksiyon tehlikesine dikkat çekiyor.

Doç. Dr. Hüsrev Diktaş: Bozulan Etler Ciddi Hastalıklara Davetiye Çıkarabilir

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, bozulmaya başlayan etlerin salmonella gibi ciddi hastalıklara neden olabileceği uyarısında bulundu.

Hijyenik Kesim ve Doğru Saklama Önemli

Kurban etlerinin mutlaka hijyenik ortamlarda ve deneyimli kişiler tarafından kesilmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Diktaş, "Çıplak elle yapılan temas ya da hijyensiz koşullar, şarbon gibi ciddi enfeksiyonlara kapı aralayabilir" dedi.

Etlerin Saklanması İçin Öneriler

Etlerin oda sıcaklığında uzun süre bekletilmesinin büyük risk oluşturduğunu vurgulayan Diktaş, “Kesim sonrası etler 2 saat içinde buzdolabına alınmalı, hemen yenmeyecekse -18 derecede dondurulmalı” dedi.

Sakatatlar ve İdrar Temasına Dikkat!

Kesim sırasında etlere idrar bulaşmasının da risk oluşturduğunu belirten Diktaş, bu durumda etin tüketilmemesinin sağlık açısından en doğru karar olduğunu söyledi. Sakatatların da temizlenmeden ya da iyi pişirilmeden tüketilmesi halinde paraziter ve viral enfeksiyonlara yol açabileceğine dikkat çekti.

İLGİLİ HABERLER