Soğan Nedir?
Soğan, soğangiller ailesindeki Allium cinsine dahil tüm bitkilerin genel adıdır.
Soğanın Botanik Özellikleri
Bahçe soğan olarak adlandırılan soğan, Allium cepa türündendir. Bu familya için botanikçiler, Zambakgiller yani Liliaceae ailesinin bir parçası olarak görürler.
Soğanın Besin Değeri
Soğan, düşük kalorisi yanında çok önemli mineralleri ve vitaminler içerir. Taze doğan ve kuru soğan olarak tüketilmekte, yemeklerde, salatalarda kullanılmaktadır.
Soğanın Tarihi ve Faydaları
Soğanın tedavi etme gücünden Antik Mısır dönemine kadar yararlanılmıştır. Soğanın faydaları arasında idrar söktürmesi, kan şekerini düşürmesi, mide asidini artırması, sindirimi kolaylaştırması, bağırsak hareketlerini artırması, müshil etkisi göstermesi, yaraların iyileştirmesini kolaylaştırması, tansiyonu düşürmesi, kalp fonksiyonlarını desteklemesi sayılabilir.
Soğan Suyunun Faydaları
Soğan suyu, antioksidan, iltihap, alerji ve kanser önleyici özelliklere sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kan akışını hızlandırır ve birçok rahatsızlığın tedavisinde etkilidir.
Soğan Suyunun Sağlık İçin Faydaları
Soğan suyu, polifenoller içerir ve serbest radikallere karşı vücudu korur. Aynı zamanda kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir. Kalp sağlığını korur, antioksidan olan Quercetin içerir ve kemikleri güçlendirir.
Soğan Suyunun Cilt ve Saç İçin Faydaları
Soğan suyu, cildi korur, pürüzsüzleştirir ve saçın uzamasını hızlandırır. Ayrıca ameliyat izlerini azaltabilir ve saç biti için etkili bir kür olabilir.
Soğan Suyu Kullanımı ve Hazırlanışı
Soğan suyu kürü, düzenli olarak altı ayda bir defa 15 gün süreyle uygulanmalıdır. Soğan suyu hazırlanırken taze ve doğru malzemeler kullanılmalı, dikkatli bir şekilde uygulanmalıdır.