10. Gün Ramazan İftar Menüsü!

Ramazan ayının 10. günü itibarıyla oruç tutulmaya devam ediliyor. İftar için farklı ve lezzetli menüler arayanlar, özellikle misafirlerine ne hazırlayacaklarını düşünerek internet üzerinden araştırma yapıyor. 10. gün için hafif ve dengeli bir iftar menüsü arayanlar için öneriler sunuluyor. İşte, bugünkü iftar menüsü için örnek tarifler...

Yayla Çorbası Tarifi

Ramazan ayında iftar sofralarına farklı bir lezzet katmak isteyenler için Yayla Çorbası tarifi oldukça uygun. İşte yapılışı:

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olarak iftar sofralarında tercih edilebilir. İşte nasıl yapılır:

Güveçte Et Sote Tarifi

Güveçte Et Sote, doyurucu ve lezzetli bir ana yemek alternatifi olarak sofralara renk katabilir. İşte tarifin detayları:

Fırında Patates Tarifi

Fırında Patates, pratik ve lezzetli bir garnitür seçeneği olarak sofralarınızı zenginleştirebilir. İşte yapılışı:

Roka Salatası Tarifi

Malzemeler:
3-4 yaprak marul
1 demet roka
3-4 dal taze nane
3-4 adet yeşil soğan
Yarım nar
7-8 adet ceviz içi
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Marul, roka ve naneyi doğrayın. Yeşil soğanı ekleyin.
Üzerine nar taneleri ve cevizleri serpiştirin.
Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, tuz ve karabiberle sos hazırlayın. Salataya ekleyip karıştırarak servis yapın.

Magnolya Tarifi

Malzemeler:
1.5 paket bebe bisküvisi veya burçaklı bisküvi
Muz, çilek

Muhallebi için:
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
1 kutu süt kreması

Yapılışı:
Süt, nişasta, un ve şekeri karıştırıp pişirin.
Vanilya şekeri ve süt kremasını ekleyerek çırpın.
Bisküvileri ufalayın. Muhallebi, meyveler ve bisküvileri kat kat yerleştirerek servis yapın.

İLGİLİ HABERLER