"Anadolu'nun Anneleri: Toprağa Can, Zamana İz Bırakan Sergi Ankara'da!"

Anneliği bir hafıza, bir emek, bir sevgi dili olarak ele alan “Anadolu: Toprağa Can, Zamana İz Bırakan Anneler” sergisi Ankara Etnografya Müzesi’nde bugün ziyarete açıldı.

Etnografya Müzesi’nde Açılan “Toprağa Can, Zamana İz Bırakan Anneler” Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor 1 / 10 T.

C.Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın güçlü kültür politikaları doğrultusunda hazırlanan “Anadolu: Toprağa Can, Zamana İz Bırakan Anneler” sergisi, anneliğin binlerce yıllık hafızasını gün yüzüne çıkarıyor.

Neolitik çağdan bugüne Anadolu kadınının emeğini, sevgisini ve fedakârlığını görünür kılan sergi, bugün itibarıyla Ankara Etnografya Müzesi'nde ziyaretçilere kapılarını açtı.

Bu anlamlı günde, anneliğin bir sevgi dili, bir emek hikayesi ve bir yaşam belleği olduğunu hatırlatan sergi; yazmalar, oyalar, ağıtlar ve ninniler aracılığıyla derin bir kültürel yolculuk sunuyor. 63’ü ilk kez sergilenen toplam 138 eser, ziyaretçileri kadim Türk kültürünün kadın merkezli zenginliğine davet ediyor

Sergi, anneliğin sadece biyolojik bir bağdan ibaret olmadığını; toplumsal belleğin, kültürel sürekliliğin ve millet olma bilincinin temel taşı olduğunu vurguluyor.

T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kültürel mirasa verdiği önem bir kez daha gözler önüne seriliyor. 

 Bu yıl Anneler Günü’nü farklı ve anlamlı bir şekilde geçirmek isteyen herkes için kaçırılmayacak bir fırsat sunan sergi, 15 Temmuz 2025 tarihine kadar ziyarete açık olacak. 

Annelik: Sadece Bir Duygu Değil, Bir Medeniyetin TemeliSergi, özellikle genç kuşakların geleneksel değerlerle buluşmasını sağlayarak, kültürel farkındalığı ve milli aidiyeti pekiştiriyor.

Kadın emeğine ve tarihsel sürekliliğe duyulan saygının somut bir ifadesi olan bu sergiyle, Anadolu’nun kadim ruhu yeniden hayat buluyor.

İLGİLİ HABERLER