Bu yiyecekleri sakın Airfryer'a koymayın

Uzmanlar, mutfakta pratik bir yardımcı olarak görülen Airfryer’ın bazı yiyeceklerle kullanıldığında tehlikeli olabileceğini vurguladı. İşte Airfryer’a konulmaması gereken yiyecekler…

Airfryer' da Dikkat Edilmesi Gerekenler

Airfryer, pratiklik arayanların tercih ettiği bir mutfak aleti olmasına rağmen, bazı yiyeceklerin bu cihazda pişirilmesi riskli olabilir.

Yüksek Yağlı Yiyecekler

Uzmanlara göre, Airfryer'da yüksek yağ içeriğine sahip yiyecekler pişirilirken dikkatli olunmalıdır. Bu tür yiyecekler cihaza zarar verebilir.

Hassas Dokulu Gıdalar

Airfryer'da hassas dokulu yiyeceklerin pişirilmesi de uzmanlar tarafından önerilmiyor. Bu tür gıdaların cihaza zarar verebileceği belirtiliyor.

Baharatlı ve Soslu Yiyecekler

Baharatlı ve soslu yiyeceklerin aşırı kullanımı, Airfryer'ın tıkanmasına ve hatta yangına neden olabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor.

Güvenli Pişirme İpuçları

Yemekleri Airfryer'da güvenli bir şekilde pişirmek için daha az yağ ve baharat kullanmak, pişirme süresini yiyeceğin özelliğine göre ayarlamak önemlidir.

Yangın Riski Yüksek Yiyecekler

Airfryer' da pişirilmesi önerilmeyen yiyecekler arasında yangın riski yüksek olanlar bulunmaktadır. Bu tür yiyeceklerin cihazda pişirilmemesi güvenlik açısından önemlidir.

İLGİLİ HABERLER