Mangal sezonu açıldı, uzmanı uyardı: Sağlığınızı riske etmeyin! Mangal yaparken yapılan bu hata kansere davetiye çıkarıyor!

Yaz aylarında artan mangal etkinlikleri sağlığı tehdit edebilir. Uzmanlar, özellikle tavuk eti ve kömürleşmiş et tüketiminin ciddi mide-bağırsak sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Mangal Sezonu Açıldı, Uzmanlar Uyarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte mangal keyfi yapanların sayısı artarken, uzmanlar sağlık konusunda önemli uyarılarda bulunuyor.

Tavuk Eti Risk Taşıyor

Medicana Konya Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Bilal Toka, yaz aylarında tavuk etinde oluşabilecek bakteriler konusunda uyarılarda bulunuyor.

Marine Edilen Etlerin Saklanması Önemli

Uzmanlar, etlerin marine edildikten sonra uzun süre açık havada bekletilmemesi gerektiğini vurguluyor.

Kömürleşmiş Etler Mideyi Tahrış Edebilir

Yüksek ateşte kömürleşen etlerin mide sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu belirtiliyor.

Sebzeler ve Dengeli Beslenme Önemli

Mangal menülerinin sadece et değil, sebze ve karbonhidrat da içermesi gerektiği vurgulanıyor.

Sağlıklı Mangal İçin Öneriler

Etleri marine ettikten sonra mutlaka soğukta saklamak, eti kömürleşene kadar pişirmemek, riskli ürünleri iyi pişirmek, menüye sebze ve az miktarda karbonhidrat eklemek, sebzeleri iyice yıkamak ve yavaş yavaş yemek yemek sağlıklı bir mangal keyfi için önemli adımlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER