Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerden Unutulmaz Gün
Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde aşçı yardımcılığı eğitimi alan öğrenciler, MasterChef yarışmacısı ve eğitmen Ayten Saner ile birlikte unutulmaz bir gün geçirdi. Eğitmenleriyle birlikte tepsi mantısı hazırlayan gençler, geleneksel bir lezzeti öğrenmenin keyfini yaşadı.
Mantı Hazırlığı Sırasında Pratik Uygulama
Saner’in rehberliğinde mantı yapımı sırasında artan hamurlar, çorba yaparak gençlere mutfakta israfın önlenmesi gerektiği konusunda uygulamalı bir ders verildi. Bu uygulama gençlere hem mutfak becerileri kazandırdı hem de sorumluluk duygusunu pekiştirdi.
Ayten Saner: "Ufuklarına Işık Tutuyoruz"
Beyaz Kalpler mutfağında çalışan Ayten Saner, öğrencilerle birlikte mutfakta bulunmanın kendisi için önemli bir deneyim olduğunu belirterek, “Yeni ufuklar açıp onlara rehberlik etmek benim için çok kıymetli. Öğrencilerimle birlikte asırlara dayanan lezzetlerin peşine düşüyoruz. Sağlıklı, lezzetli ve kültürel açıdan zengin sofralar hazırlamak için çalışıyoruz” dedi.
Kocaeli'nin Gururu
Uzun yıllar lokanta, otel ve çeşitli kurumlarda mutfak deneyimi yaşayan Saner, bu yıl MasterChef Türkiye 2025 yarışmasında ilk 20 yarışmacı arasına girmeyi başardı. Hem yarışmadaki performansıyla hem de Beyaz Kalpler Eğitim Merkezi'ndeki çalışmalarıyla Kocaeli şehrini gururlandıran Saner, gençlere ilham olmaya devam ediyor.