Anneanneler tarafından nesilden nesile aktarılan geleneksel tarifler grip ve nezleye şifa olmaya devam ediyor

Bu aylarda grip, nezle ve öksürük hayatımızdan eksik olmuyor. Kimyasal içerikli ilaçlar yerine anneanne önerilerine başvuranlar ya kemik suyu çorbasına ya da aktarlara başvuruyor. Peki, hangisi neye iyi gelir? İşte grip ve nezle için anneanne yöntemleri…

Grip ve Soğuk Algınlığına Karşı Doğal Yöntemler

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte grip, nezle ve öksürük gibi kış hastalıkları tekrar artış göstermeye başladı. Modern ilaçların yanı sıra, doğal yöntemler de hastalıklara karşı etkili bir koruma sağlayabilir.

Kemik Suyu Çorbası: Doğal Bir Şifa Deposu

Canan Karatay'ın sıklıkla önerdiği kemik suyu çorbası, vitamin ve kolajen bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Bağışıklık sistemini destekler, boğazı yumuşatır ve hızlı bir iyileşmeye yardımcı olabilir.

Bal, Zencefil ve Limon Karışımı

Boğazı yatıştıran bal, bağışıklığı güçlendiren limon ve iltihap sökücü özelliği bulunan zencefil karışımı, kış aylarında sıkça tercih edilen bir içecektir. Öksürüğü azaltırken enerji verir.

Sarımsaklı Yoğurt / Sarımsak Kürleri

Sarımsak, doğal bir antibiyotik olarak bilinir ve bağışıklık sistemini destekler. Sarımsaklı yoğurt karışımı tüketildiğinde grip başlangıcında vücudu hızla toparlayabilir.

Ihlamur ve Adaçayı Çayı

Bitki çayları, özellikle ıhlamur ve adaçayı, boğazı yumuşatır ve mikroplarla savaşmaya yardımcı olabilir. Gargara yapıldığında boğazdaki mikropları azaltabilir.

Pekmez ve Tahin İkilisi

Kışın enerji ve bağışıklık için ideal bir kombinasyon olan pekmez ve tahin, demir deposu olmanın yanı sıra vücuda enerji verir ve soğuk günlerde ısıtıcı bir etkiye sahiptir.

Uyarı!

Yukarıdaki tarifler bağışıklık sistemini destekleyici niteliktedir ancak kronik hastalıklarınız varsa veya düzenli ilaç kullanıyorsanız mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Sağlıklı günler!

İLGİLİ HABERLER