Sağlıklı Peynir Seçenekleri
Peynir sevenler için sağlıklı seçenekler her zaman önemli olmuştur. Son yapılan araştırmalar ve uzman görüşlerine göre, en sağlıklı peynir türleri belirlendi.
Parmesan
36 ay süren olgunlaşma süreciyle laktoz oranı azalan Parmesan, yüksek protein ve düşük yağ içeriğiyle özellikle laktoz intoleransı olanlar için ideal bir alternatif sunuyor. Diyetisyenler, az miktarda tüketilmesinin bile kilo kontrolü üzerinde olumlu etkisi olduğunu belirtiyor.
Mozzarella
Vitamin ve mineral bakımından zengin olan Mozzarella, prebiyotik özellikleriyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kardiyologlar, kalp sağlığına katkıda bulunduğu ve düşük yağ içeriği sayesinde düzenli tüketilmesini öneriyor. Özellikle kış aylarında vücut direncini artırmasıyla dikkat çekiyor.
Türkiye'den Feta
Beyaz peynir olarak bilinen Feta, mineral deposu olarak öne çıkıyor. Keçi sütünden üretilen çeşitleri, potasyum, kalsiyum, sodyum ve çinko açısından zengindir. Düşük kalorili yapısı, kilo kontrolü yapmak isteyenlerin favorisi haline getiriyor. Sebzeler ve zeytinyağıyla tüketildiğinde besin değerini daha da artırıyor.