Arçelik Fırında Kavrulmuş Patlıcan ve Közlenmiş Kırmızı Biber Ezmesi Tarifi Ayrıntılı Yemek Tarifi!

Közlenmiş kırmızı biber, patlıcan ve sarımsakla yapılan bu ezmenin tadına bayılacaksınız.

Tarif:İlk olarak patlıcanları ikiye bölün ve içini bir bıçak yardımı ile çizin, üzerine zeytinyağı gezdirin, tekrar birleştirip folyoya sarın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik A Fry Buhar Destekli Fırın’ da 1 saat pişirin.

Kırmızı kapya biberleri ise Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ın açık ateşinde kabukları kararana kadar közleyin.

Kırmızı kapya biberleri soğuduktan sonra, siyah kömürleşmiş kabuklarını mümkün olduğunca çoğunu soyun ve üst kısımlarını ve çekirdeklerini çıkarın.

Patlıcanın içini, biberleri, şekeri, bir diş sarımsağı, sirke ve tuzu Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nin içine ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tavanın içine zeytinyağını ekleyip hafif kızdırın.

Ardından içine karışımını ekleyip 10 dakika pişirin.

Ajvar kırmızı biber ezmeniz hazır.

Soğuduktan sonra sunum tabağınıza aldığınız ezmenin üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.

İLGİLİ HABERLER