Tarif:Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi’ nin içine un ve pudra şekeri, küp küp kesilmiş tereyağını ve yumurtayı ekleyip, ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edene kadar karıştırın.
Hazır olan hamuru streçleyip Arçelik No Frost Buzdolabı’ nda 30 dakika bekletin.
Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine bal kabaklarını ekleyin.Üzerine şeker, baharatlar ve suyu ilave edip, bal kabakları yumuşayana kadar pişirin.
Yumuşayan bal kabaklarını Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nden geçirin.İçerisine 2 yemek kaşığı suyla açtığınız nişastayı ekleyin ve 2-3 dakika daha Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta kaynatın.
Tart hamurunu kalıbınız büyüklüğünde bir merdane yardımı ile açın.
Kalıbınızı bir fırça yardımı ile hafif yağlayın.
Hamuru kalıba yerleştirip elinizle kalıba tam oturmasını sağlayın. Çatalla ortasına delikler açın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik A Fry Buhar Destekli Fırın’ da 15 dakika pişirin.
Pişen tartınızın üzerine bal kabağı püresini ekleyin.Üzerini bir spatula yardımı ile düzeltin ve tekrar Arçelik A Fry Buhar Destekli Fırın’a10 dakika daha pişirin.
Balkabaklı tart tarifiniz hazır.
Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’ nde hazırlamış olduğunuz bol köpüklü kahve eşliğinde tartınızı dilimleyerek servis edebiirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik.