Bu çorbayla kışa meydan okuyun: Bağışıklığı güçlendiriyor, vücuda kalkan oluyor! İşte şifa çorbası tarifi

Kış mevsiminde soğuk algınlığı, grip ve halsizlik kapınızı çaldığında, mutfakların en güvenilir dostu olan “hasta çorbası” imdadınıza yetişiyor. Vitamin ve mineral zenginliğiyle bağışıklığı güçlendiren bu geleneksel çorba, hem hastalara şifa dağıtıyor hem de sağlıklı günlerde sofralara lezzet katıyor.

"Hasta Çorbası" Bağışıklık Sistemini Destekliyor

Soğukların etkisini artırdığı bu günlerde, hastalıkların artmasıyla birlikte "hasta çorbası" tekrar popüler hale geliyor. Halk arasında "şifa çorbası" olarak da bilinen bu tarif, bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra zengin vitamin ve mineral içeriğiyle enerji sağlıyor.

Grip ve Nezleye İyi Gelen Özel Tarif

Uzmanlar tarafından sıkça tavsiye edilen bu özel çorba, grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi durumlarda büyük fayda sağlıyor. İçeriğinde tavuk suyu, limon, yumurta terbiyesi ve çeşitli sebzeler bulunurken; B vitaminleri, demir, kalsiyum ve potasyum açısından zengin bir içerik sunuyor.

Doğal İlaç Niteliğindeki Çorba

Boğazı yumuşatan, mideyi rahatlatan ve vücuda direnç kazandıran bu çorba, doğal bir ilaç gibi etki ediyor. Şifalı bitkilerle güçlendirilmiş bu tarif, soğuk kış günlerinde bağışıklık sisteminizi destekleyebilir.

Malzemeler ve Yapılışı

1 adet tavuk budu, 1 adet soğan, 1 diş sarımsak, 1 adet zencefil (ceviz büyüklüğünde), 1 adet havuç, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı tavuk suyu, 4 su bardağı sıcak su, 1 çay bardağı tel şehriye, karabiber, tuz, terbiyesi için; 2 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı, 1 adet limonun suyu, çok az su, üzeri için; kıyılmış dereotu ve maydanoz.

Çorbanın Hazırlanışı

Öncelikle tavuk budunu haşlamak için bir düdüklü tencereye tavuk budu ve dörde bölünmüş soğanı alıp suyla kaplayın. Haşlanan tavuğu didikleyerek çorbaya ekleyin. Bir tencerede sıvı yağda kavurduğunuz sebzeleri ve baharatları ekleyerek kaynamaya bırakın.

Terbiyesi ve Servis

Çorba kaynadıktan sonra terbiyesini ekleyin ve birlikte kaynatın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirip servis yapmadan önce kıyılmış dereotu ve maydanozla süsleyin. Artık şifalı hasta çorbanız hazır, afiyet olsun!

İLGİLİ HABERLER