Bulut gibi hafif ve leziz bir kahvaltı tarifi: Yumuşacık Jelibon Pankekler!

Pankek kahvaltılara özel bir tarif. Tadımı ve lezzeti yumuşacık olan pankek hızlıca hazırlanabilir. Bulut pankek değişik tarif arayanlar için iyi bir alternatif.

Bulut Pankek Tarifi

Bulut pankek için hamur karışımı iyi bir şekilde karıştırılmalıdır. Bu tarif enfes pankekler elde etmek için ideal bir seçenektir.

Gerekli Malzemeler

2 adet yumurta (sarısı ve beyazları ayrı kaselere ayrılmış)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilin
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı süt
3,5 yemek kaşığı un

Tarifin Yapılışı

"Yumurta beyazlarını 1 yemek kaşığı toz şekerle beraber köpük halini alana dek çırpın.

Yumurta sarısı, toz şeker, vanilin, tuz ve sütü karıştırın.

Yumurta sarılı karışımın üzerine unu ilave edin ve güzelce karıştırın.

Köpük haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını, yumurta sarılı karışıma spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak yedirin ve sıkma poşetine alın.

Pişireceğiniz tavayı ısıtın.

Küçük daireler olacak şekilde tavaya karışımdan sıkın.

Tavanın üzerine bir kapak kapatın ve pankekleri kısık ateşte 2 dakika pişirin. 2 dakika sonunda kapağı açın ve pankeklerin üzerine tekrar karışımdan sıkarak 2 dakika daha pişirin.

Arka yüzünü de 2 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın.

Yumuşacık ve bulut gibi pankekleri sıcak olarak servis edin, afiyet olsun!

Pişirme İpuçları

Sıkma poşetiniz yoksa kilitli poşet veya buzdolabı poşeti kullanarak da kolaylıkla sıkabilirsiniz. Deneyebilir ve farklı sunumlar yapabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER