Boşnak Mutfağından Portakallı Kurabiye Tarifi
Balkan mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Boşnak kurabiyesi, portakal aromasıyla sofralarınızı renklendiriyor. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday.
Malzemeler
- 3 adet yumurta - 1 su bardağı yoğurt - 1 su bardağı sıvı yağ - 1 su bardağı toz şeker - 1 adet portakal - 1 tatlı kaşığı karbonat - 1 paket vanilin - 6,5 su bardağı un Üzeri için: - 1 küçük boy kase toz şeker
Yapılışı
1. Portakallı Boşnak kurabiyesi için geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri ekleyip çırpın. 2. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin. 3. Portakalın kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkıp karışıma ekleyin. 4. Karbonatı yoğurdun içine ekleyip hafif kabarmasını bekleyin ve karışıma ilave edin. 5. Vanilyayı ekleyin. 6. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. 7. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlayın. 8. Kurabiyeleri önce toz şekere bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri hafif çatlayıp altı pembeleşene kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika). 10. Afiyet olsun!
Portakallı Boşnak Kurabiye
Boşnak mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan portakallı kurabiye tarifi, çay saatlerinizi renklendirmeye geliyor. Geleneksel tariflerde saklı olan bu nefis lezzeti evinizde kolayca deneyebilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu kurabiyeler, sevdiklerinizle paylaşmak için harika bir seçenek olacak.