Çinekop Temizleme Tekniği
Çinekop pişirilmeden önce lezzetini koruması için, balığın alt kısmından kuyruğa doğru kesilir ve iç organları çıkarılır. Karın boşluğu iyice yıkanarak kan pıhtılarından ve siyah zarlardan arındırılır. Ayrıca solungaçlarının da temizlenmesi gerekmektedir.
Fırında Çinekop Pişirme Yöntemi
Çinekop genellikle fırında buğulama veya tavada kızartılarak pişirilir. Buğulama yöntemi, balığın lezzetini korurken daha düşük kalorili olması nedeniyle tercih edilir. Fırında çinekop yaparken balığın yanına havuç, patates, soğan gibi sebzeler eklenebilir. Zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzla lezzetlendirilen balıklar, 180 derecede 25-30 dakika pişirilir.
Tavada Çinekop Pişirme Yöntemi
Tavada çinekop pişirmek için mısır unu, tuz ve sıvı yağ kullanılır. Balıklar önce tuzlu mısır ununa bulanır, ardından yağda çıtır çıtır olana kadar kızartılır. Ancak tavada pişen çinekop, kalori değerinin artmasına neden olabileceği için dikkatli tüketilmelidir.