Lahmacun Tarifi: Ev Yapımı Fındık Lahmacun
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan lahmacun, evde kolayca hazırlanarak sofralarda yerini alıyor. Özellikle fındık lahmacun, küçük boyutu ve lezzetli iç harcıyla herkesi kendine hayran bırakıyor. İşte adım adım yapılışı...
Malzemeler:
350 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 adet küçük domates
2 adet yufka
Yufkaların arasına sürmek için: 2 yemek kaşığı süt, 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Soğanı, sarımsağı ve domatesi soyup rondodan geçirin.
Kıymayı, biber salçasını, tuzu ve baharatları ayrı bir kapta karıştırın.
Rondodan geçirdiğiniz karışımı kıymaya ekleyip iyice yoğurun.
Su ekleyerek iç harcı yumuşatın.
Süt ve zeytinyağını karıştırın.
Bir yufkaya süt ve zeytinyağı karışımından sürüp diğer yufkayla kaplayın.
Yuvarlak kalıplarla kesip üzerlerine kıymalı harçtan koyun ve fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz servis yapın.
Bu tarifle, evinizde lezzetli lahmacunları kolayca hazırlayabilir ve misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.