Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi
Türk mutfağının vazgeçilmezi kebap dünyasında özel bir yere sahip olan tavuklu sultan kebabı, hem lezzetiyle hem de görselliğiyle sofraları süslüyor.
Gerekli Malzemeler
2 adet yufka, 400g tavuk göğsü, 400g tavuk pirzola, 1 adet kuru soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası (Ketçap da kullanılabilir), 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye, 1 adet patlıcan, Pul biber, Kekik, Karabiber, Tuz, Beşamel sos için: 1,5 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı tereyağı, Tuz, Üzeri için: Kaşar peyniri rendesi.
Yapılışı
Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağda kızartın.
Süzgece alarak yağının süzmesini bekleyin ve tavukları soteleyin.
Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın ve tavaya alıp pişirin.
Tavuklar suyunu salıp rengini değiştirdiğinde yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı olarak ketçabı ekleyin.
Kapağını kapatıp 4-5 dakika pişirin, suyunu çektiğinde bezelye ve patlıcanı ilave edin.
Baharatları ekleyerek 3-4 dakika daha pişirin.
Tavuklar piştiğinde beşamel sos için, tereyağını eritip unu kavurun, sütü ekleyerek karıştırın ve tuz ekleyip pişirin.
Küçük bir kaseye yufkadan serin ve tavuklu harcı ekleyin.
Yufkanın kenarlarını içeri doğru katlayarak fırın kabına ters çevirin.
Üzerlerine beşamel sos ve kaşar peyniri rendesi dökün, 190 derecede pembeleşene kadar pişirin.
Peynirler eriyip kızardığında sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun!