Evde Kolayca Yapabileceğiniz Nefis Elma Reçeli Tarifi - Kahvaltı Sofralarına Lezzet Şöleni!

Soğuk kış günlerinde en sevilen kahvaltı tatlardan biri olan elma reçeli, hem lezzetiyle hem de doğallığıyla sofraları süslüyor. Evde elma reçeli yapmak oldukça kolaydır. İşte taneli ve tam kıvamlı bir elma reçeli tarifi: İnce dilimlenmiş elmaları şeker ve su ile birlikte kaynatın, üzerine tarçın ekleyin ve kıvamını alana kadar pişirin. Sonuç olarak, ev yapımı elma reçeli ile kahvaltılarınıza lezzetli bir başlangıç yapabilirsiniz.

Ev Yapımı Elma Reçeli Tarifi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan elma reçelini evde kolayca yapabilirsiniz.

Malzemeler

1 kg elma (tercihen kırmızı veya sarı sert elmalar)
750 g toz şeker
Yarım limonun suyu
1 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
3–4 adet karanfil (isteğe bağlı)

Yapımı

Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük küpler halinde doğrayın. Kararmamaları için üzerine birkaç damla limon suyu sıkın. Doğradığınız elmaları tencereye alarak, üzerine şeker ilave edin. 15-20 dakika bekleterek elmaların suyunu salmasını sağlayın ve tencereye suyu ekleyin. Şekerin tamamı eriyene dek orta ateşte karıştırarak pişirin. Çubuk tarçın ile karanfili ekleyerek kaynatmaya devam edin. Reçel koyulaşmaya başlayınca çubuk tarçını çıkarın. Bir tabağa bir damla reçel koyun, yavaş bir akışkanlığı varsa kıvamı tutmuş demektir. Ocaktan almadan önce limon suyunu da ekleyerek 2/3 dakika daha kaynamasını sağlayın. Sıcak reçeli steril kavanozlara koyup kapağını sıkı bir şekilde kapatın. Ters çevirdiğiniz kavanozları 1-2 saat dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İLGİLİ HABERLER