Poğaçaların Sıcacık Kokusu Mutfakları Sarıyor
Ev yapımı poğaçaların sıcacık kokusu, mutfağın en samimi anılarını canlandırır. Son dönemlerde klasik tariflerin yerini alan zeytin ezmeli poğaça, lezzetiyle olduğu kadar pratikliğiyle de gönülleri fethediyor. İster sabah kahvaltısında, ister çay saatinde… Bu tarifle damaklarda iz bırakmak mümkün!
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
İçi için
2-3 yemek kaşığı zeytin ezmesi
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı
Zeytin ezmeli poğaça için su, süt, maya ve şekeri karıştırıp aktive edin. Azar azar unu ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Yarım saat mayalanmaya bırakın. Hamuru merdane ile açın. Zeytin ezmesini fırça yardımıyla hamurun her gelecek şekilde sürün. Hamuru sıkıca rulo yapın. Dilim dilim kesin. Fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.