Ezogelin Çorbası: Şifa dağıtan lezzet sofralara geri dönüyor!

Ezogelin çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve genellikle yemek saatlerinin favori tercihlerindendir. Bu nefis çorbanın yapımı oldukça kolaydır ve lezzetiyle herkesi memnun eder. İşte dumanı üstünde tüten ezogelin çorbasını yapmanın adımları...

Ezogelin Çorbası Tarifi

Kaselerce tüketebileceğiniz bu enfes çorba, baharatlarla lezzetlendirilmiş harika bir lezzet sunuyor.

Ezogelin Çorbası Malzemeleri

1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 tatlı kaşığı pirinç, 1 tatlı kaşığı bulgur, 2 çay kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı nane, 2 diş sarımsak, 1 orta boy soğan, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 litreye yakın sıcak su, tuz.

Ezogelin Çorbası Yapılışı

Ezogelin çorbasını yapmaya başlamak için öncelikle rendelenmiş soğanı ve ezilmiş sarımsağı tereyağında kavurun.

Çorbanın Pişirilmesi

Soğanlar yumuşayana kadar orta ateşte kavurun ve ardından naneyi, kırmızı biberi ve salçayı ekleyip karıştırın.

Malzemelerin Eklenmesi

Kavrulan karışıma mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın.

Su Eklenmesi

Ayrı bir tarafta kaynayan 2 litreye yakın suyu çorbaya ekleyin ve karıştırın.

Pişirme Süreci

Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp düdüğü takın ve 10 dakika pişirin. Dilerseniz normal tencerede de pişirebilirsiniz fakat süre daha uzun olacaktır, yaklaşık 30-40 dakika sürer.

İLGİLİ HABERLER