Fırında kabak tatlısı nasıl yapılır? İşte tam kıvamında nefis tarif!

Geleneksel lezzetimiz kabak tatlısını fırında pişirerek aromasını ikiye katlayın! Sadece iki ana malzemeyle hazırlanan, kısa sürede fırında karamelize olan bu pratik ve hafif tatlı tarifi, özellikle soğuk kış akşamlarında tahin ve ceviz eşliğinde aradığınız o nefis lezzet olacak.

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi

Sonbahar ve kış aylarının en sevilen, en hafif ve geleneksel tatlılarından biri olan fırında kabak tatlısı, hem yapımının kolaylığı hem de verdiği eşsiz lezzetle sofraların yıldızı olmaya devam ediyor.

Tatlı ve Sağlıklı: Fırında Kabak Tatlısı

Balkabağının doğal tatlılığını karamelize ederek ortaya çıkardığı o muhteşem lezzet, üzerine gezdirilen tahin ve cevizle birleştiğinde adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor.

Alternatif Bir Lezzet: Fırında Kabak Tatlısı

Klasik pişirme yöntemlerine alternatif olarak fırında hazırlanan bu tarif, kabağın aromasını daha yoğun ve kıvamını daha tok hale getiriyor.

Pratik ve Lezzetli Tatlı Tarifi: Fırında Kabak Tatlısı

Eğer siz de mevsimin bereketiyle hazırlanan, yapımı pratik ancak tadı damakta kalan enfes bir tatlı arayışındaysanız, doğru yerdesiniz!

Gerekli Malzemeler ve Yapılışı

MALZEMELER
1 kg kabak
1, 5 su bardağı şeker
Üzeri için:
Tahin
Ceviz
Fındık
YAPILIŞI
Istediğiniz boyda dilimlediğimiz kabakları fırın poşetine yerleştirelim.

Kabakların üzerine şekeri güzelce serpelim.

Fırın poşetinin ağzını kapatıp poşetin üzerinde delikler açalım.

Kabak tatlımız pişmeye hazır.Önceden ısıttığımız 180C derece fırında 25-30 dakika kabakların boyutuna göre süre değişebilir ancak yaklaşık yarım saatte pişeceklerdir.

Kabakların pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından alabilirsiniz.

Kabaklar soğuduktan sonra üzerini damak tadınıza göre süsleyerek servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

İLGİLİ HABERLER