Gelinim Mutfakta Şah Pilavı (Azerbaycan) Tarifi 10 Eylül 2025 Çarşamba | Şah Pilavı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Ne?

Aslı Hünel'in 4 gelin ile 4 kayınvalideye eşlik ettiği fenomen yemek yarışması Gelinim Mutfakta yeni bölümde gelinlere Şah Pilavı ödevi verildi.

Günün Leziz Tarifi: Azerbaycan Şah Pilavı

Ev hanımlarının günün her saati takibe aldığı Gelinim Mutfakta yarışmasında günün leziz tarifi verildi. 10 Eylül Çarşamba günü ekran karşısında yerini alan izleyiciler için start verildi.

Yemek Tutkunları Not Almaya Başladı

Ekran başında günün yıldız yemeğinin püf noktalarını not etmeye başlayan seyirciler kalemi kağıdı aldı.

Şah Pilavı Malzemeleri

Azerbaycan yöresine ait damak çatlatan Şah Pilavı malzemelerini ve yapılışını sizler için araştırdık.

Şah Pilavı Tarifi

Peki, Şah Pilavı nasıl yapılır? İşte merak edilen 10 Eylül Çarşamba gününe ait Azerbaycan mutfağının leziz Şah Pilavı tarifi.

Malzemeler

Gelinim Mutfakta Şah Pilavı (Azerbaycan) Tarifi 10 Eylül 2025 Malzemeler - 500 gram kuşbaşı kuzu eti - 500 gram yasemin pirinci - 200 gram haşlanmış kestane - 3 adet kuru soğan - 200 gram tereyağı - 1 tatlı kaşığı tuz - 10 adet kuru kayısı - 50 gram sarı üzüm - 100 gram kabuksuz badem - 1 yemek kaşığı safran - 1 yemek kaşığı zerdeçal - 1 çay kaşığı limon tuzu Hamuru İçin: - 2,5 su bardağı un - 50 gram tereyağı - 2 çorba kaşığı yoğurt - 2 adet yumurta - Biraz tuz

Yapılış

Gelinim Mutfakta Şah Pilavı tarifi için önce pirinçleri 1 saat boyunca suda bekletin.

Kuru soğanı piyazlık doğradıktan sonra kuşbaşı kesilmiş eti suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine soğanları ekledikten sonra kavurmaya devam edin.

Kuru üzüm, kayısı ve eriği ekleyip karıştırın.

Ardından tüm baharatları yani zerdeçal, karabiber ve tuzu ilave edip güzelce karıştırın.

Tuzlu suda bekleyen pirinci güzelce yıkayıp nişastasından ayrıştırın.

Pirinci süzdükten sonra eritilmiş tereyağına pirinci ekleyin.

Safranlı suyu tuzla birlikte pilava ekleyip karıştırın.

Azerbaycan Şah Pilavı Yapılışı Hamuru için unu ve yağı karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun.

Yoğrulan hamuru iki eşit parçaya bölün.

Büyük parçayı pilavın tenceresinin taban ve kenarlarını kaplayacak şekilde yuvarlak açın.

Kalıba biraz pirinç koyduktan sonra üzerine kestaneleri dizin. Üzerine etli karışımı gezdirin.

Hamurun küçük parçasını açıp üzerine kapatın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar güzelce pişirin.

Piştikten sonra servis tabağına alıp kek şeklinde dilimleyin.

Deneyen herkese afiyetler olsun.

İLGİLİ HABERLER