Gürze mantısı tarifi paylaşıldı. Özgünleştirilmiş hali: Gürze mantısı yapımı adım adım anlatıldı!

Gürze mantısı, geleneksel mantı tariflerinden sıkılanlar için harika bir alternatif olabilir. Kafkas mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan Gürze mantısı, lezzet avcılarını mest edecek bir tat vaat ediyor. Eğer siz de bu farklı lezzeti denemek istiyorsanız, işte Gürze mantısı tarifi!

Gürze Mantısı: Anadolu Mutfağının Lezzetli Sürprizi

Kafkas göçleri sayesinde Anadolu mutfağına taşınan Gürze, mantıların en karakteristik üyeleri arasında yer alıyor. Şekli, içi, pişirme yöntemiyle klasik mantıdan ayrılan Gürze mantısı tadanlardan tam not alıyor.

Gürze Mantısı Tarifi

GÜRZE MANTISI TARİFİMALZEMELERİHamur için3 su bardağı un1 su bardağı su1 çay kaşığı tuzİç harç için300 g orta yağlı kıyma1 adet küçük kuru soğan (ince doğranmış)1 diş sarımsak (isteğe bağlı)1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber½ çay kaşığı kimyonPişirme için2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı1 su bardağı sıcak suServis içinSarımsaklı yoğurtTereyağında kızdırılmış pul biber veya kırmızı toz biberYAPIMIUn, tuz ve suyu karıştırarak orta sertlikte bir hamur elde edinHamuru 20 dakika dinlendirdikten sonra iki eş parçaya bölünOklavayla ince bir şekilde açtıktan sonra, bardak ağzı...

Gürze Mantısı Yapımı

Kıyma, soğan, baharatlar ve isteğinize bağlı sarımsağı iyice karıştırın. Ancak harcı sulandırmayın. Kıymanın kendi yağı mantının içinde buhar etkisi oluşturacaktır.

Mantıların Pişirilmesi

Kestiğiniz hamur yuvarlaklarının ortasına küçük bir miktar harç koyarak, hamurun kenarlarını içe doğru kapatın fakat tamamen kapatmamanız gerekiyor. Üst kısmı hafif açık kalan yarım ay formu, bu mantının en ayırt edici özelliğidir. Tavayı kızdırarak tereyağı ve zeytinyağını koyun. Gürzeleri tavanın içine dizerek, altını hafifçe kızartın. Sonra üzerine sıcak su ekleyip tavanın kapağını kapatarak 6-7 dakika buharla pişirin. Suyunu çekmeye yakın ocağı kapatarak mantıları güzelce dinlendirin.

Servis Önerisi

Sarımsaklı yoğurt ve üzerine kızdırılmış tereyağıyla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İLGİLİ HABERLER