Paçanga Böreği: Türk Mutfağının En Sevilen Lezzetlerinden
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan paçanga böreği, özellikle davet sofralarının ve özel günlerin en sevilen börek çeşitleri arasında yer alıyor.
Malzemeler ve Hazırlanışı
PAÇANGA BÖREĞİ MALZEMELERİ5 adet yufka200 gram pastırma200 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)2 adet yeşil biber2 adet domates (çekirdekleri çıkarılmış ve küp doğranmış)Kızartmak için sıvı yağ Hazırlık aşamasına geçmeden önce biberleri küçük küçük doğrayın ve tavada az miktarda sıvı yağ ile soteleyin.
Ardından küp doğradığınız domatesleri ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra pastırma ve rendelenmiş kaşar peynirini karışıma ilave edin, iyice karıştırın.
Yufkaları üçgen olacak şekilde 4’e ya da 6’ya bölün.
Hazırladığınız iç harçtan yufkanın geniş kısmına koyun.
Sonrasında sigara böreği gibi sarın, ancak uçlarını çok dar sarmamaya özen gösterin.
Bol sıvı yağı tavada kızdırın ve börekleri yağda altın rengi alana kadar kızartın.
Kızaran börekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Servis Önerisi
Paçanga böreğini sıcak olarak servis edin ve yanında ayran veya çayla birlikte servis ederek misafirlerinize enfes bir lezzet sunabilirsiniz.