Hafta sonu kahvaltısına ne yapsam diye düşünenlere ilaç gibi tarif! 15 dakikada sofranın yıldızı olacak lezzet: Volkan tost

Hafta sonu demek, uzun ve keyifli kahvaltı sofraları demek... Ama bu keyif, saatlerce hazırlık yapmak anlamına gelmek zorunda değil. Hem pratik hem de sunumuyla göz dolduran, lezzetiyle ise damak çatlatan bir tarifle, kahvaltı masanızı bir anda ziyafete dönüştürebilirsiniz. İşte o dillere destan olacak tarif...

Sucuklu Kaşarlı Volkan Tost Tarifi

Alışılmış kahvaltılıkların dışına çıkmak ama bir yandan da bilindik ve sevilen tatlardan vazgeçemeyenler için harika bir alternatif olan bu tarif, bayat ekmekleri değerlendirmenin de en lezzetli yolunu sunuyor.

Malzemeler

1 adet kalın dilim tost ekmeği (veya herhangi bir bayat ekmek dilimi)
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 dilim sucuk
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için: Kekik, pul biber, bir tutam tuz

Nasıl Yapılır?

Herkesin evindeki malzemelerle kolayca hazırlanabilen bu lezzet, sunumuyla adeta bir şefin elinden çıkmış gibi görünüyor.

Adım 1: Havuz Oluşturma

Ekmek diliminin ortasına bir bıçak yardımıyla, kenarlarında yaklaşık bir parmak boşluk kalacak şekilde bastırarak bir havuz oluşturun.

Adım 2: Hazırlık

Kenarları kesip atmayın, sadece içini ezin. Oluşturduğunuz bu havuzun tabanına ve kenarlarına tereyağını sürün.

Adım 3: Malzemeleri Ekleyin

Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekmeğin tabanına serpin. Üzerine sucuk dilimlerini yerleştirin. Tam ortaya, sucukların üzerine yumurtayı dikkatlice kırın.

Adım 4: Pişirme

Kalan kaşar peynirini yumurtanın etrafına serpiştirin. Damak zevkinize göre tuz, kekik ve pul biber ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, airfryer'da veya kapağı kapalı bir tavada kısık ateşte, yumurtanın beyazı pişip sarısı hafif akışkan kalacak şekilde yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin.

Sonuç

Sucuklu kaşarlı volkan tost hazır! Afiyet olsun!

İLGİLİ HABERLER