Hastalık mevsimi başladı! Mutlaka denemeniz gereken o mucizevi çorba

Soğuk kış günlerinde bağışıklık sistemini güçlendiren, doğal bir kalkan görevi üstlenen şifa çorbası, hastalıklarla mücadele döneminin vazgeçilmezi olarak yeniden mutfaklardaki yerini aldı. Vücut direncini artıran tavuk suyu ve bol vitaminli sebzelerle hazırlanan bu geleneksel tarif, uzmanlar tarafından da öneriliyor.

Soğuk Kış Günlerinde İçinizi Isıtacak Şifa Çorbası Tarifi

Soğuk kış günlerinin kapımızı çalmasıyla birlikte, mutfaklarımızda da mevsimlik bir dönüşüm başlıyor.

Geleneksel Lezzet Şifa Çorbası Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor

Nezle, grip gibi yaygın rahatsızlıkların kendini gösterdiği bu dönemde, geleneksel mutfağımızın derinliklerinden gelen ve adeta bir kalkan görevi üstlenen bir lezzet yeniden baş köşeye oturuyor: Şifa çorbası.

Uzmanlar Beslenmenin Önemine Dikkat Çekiyor

Uzmanlar, dengeli beslenmenin ve bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemine dikkat çekerken, bu özel çorbanın içeriğindeki doğal bileşenlerin vücudun savunma mekanizmasını desteklediğini belirtiyor.

Hastalıklardan Korunmak İsteyenlere Tavsiye

Halk arasında "ilaç niyetine içilen" bu çorba, sadece hastalara değil, hastalıklardan korunmak isteyen herkese hitap ediyor.

Malzemeler ve Yapılışı

MALZEMELER: 1 adet tavuk budu, 1 adet soğan, 1 diş sarımsak, 1 adet zencefil (ceviz büyüklüğünde), 1 adet havuç, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı tavuk suyu, 4 su bardağı sıcak su, 1 çay bardağı tel şehriye, Karabiber, Tuz

Terbiyesi için: 2 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı, 1 adet limonun suyu, Çok az su

Üzeri için: Kıyılmış dereotu ve maydanoz

YAPILIŞI: Şifa kaynağı hasta çorbası tarifimizi öncelikle tavuklarımızı haşlamakla başlayalım.

Bunun için düdüklü tencereye tavuk budu ve dörde bölünmüş soğanı alarak üzerini geçecek kadar su dolduralım, kapağını kapatalım.

Haşlanan tavuğun derilerini sıyıralım ve etleri didikleyelim. Şimdi de çorba için uygun bir tencere alalım. İçine 2 yemek kaşığı sıvı yağı alıp irice rendelenmiş bir adet havucu hafifçe kavuralım.

Rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş zencefili ekleyip 30 saniye kadar kavurmaya devam edelim.

Ardından tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyelim.

Kaynamaya bırakalım. Çorba kaynadıktan sonra didiklenmiş tavuk etlerini ve tel şehriyeleri ekleyelim. Şehriyeler çok hızlıca pişecektir. Şehriyelerin tencerenin dibine tutmaması için arada çorbamızı güzelce karıştıralım. Çorba kaynarken bu arada çorbamızın terbiyesini hazırlayalım.

Bunun için bir kasede yumurta sarısı ve unu az su ile çözdürüp çırpalım. İçine bir de limon suyu ekleyelim.

Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak pişen çorbaya ilave edelim.

Birlikte 3-4 dakika kaynattıktan sonra tuzunu ayarlayalım ve karabiber de ekleyelim.

Dilerseniz farklı pul biber, nane veya kırmızı toz biber de kullanabilirsiniz.

Ocaktan almadan önce kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım. İşte şifalı hasta çorbamız hazır.

AFİYET OLSUN...

İLGİLİ HABERLER