Hem hesaplı hem doyurucu: 10 dakikada enfes patates köftesi tarifi!

Kış sofralarının vazgeçilmezi patates köftesi, ekonomik ve doyurucu bir lezzet olarak yeniden mutfakların gözdesi oldu. Uzmanlar, kolayca hazırlanabilen bu geleneksel tarifin, pratikliğiyle modern mutfaklara nostaljik bir dokunuş kattığını belirtiyor.

Patates Köftesi: Nostaljik Bir Lezzetin Yeniden Yükselişi

Havaların serinlemeye başladığı şu günlerde, evde sıcak ve nostaljik bir lezzet arayışı içinde olanlar için müjdeli bir haberimiz var: Patates Köftesi yeniden popülerliğini kazanıyor!

Geleneksel ve Ekonomik Bir Lezzet: Patates Köftesi

Patates köftesi, ekonomik, doyurucu ve kolay yapımıyla öne çıkan geleneksel bir lezzettir. Son zamanlarda şehir mutfağının vazgeçilmezlerinden biri haline gelmiştir.

Malzemeler ve Yapılış

MALZEMELER: 2 adet orta boy patates (haşlanmış), 1 adet yumurta, 1/2 demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1,5 su bardağı un. Kızartmak için: 1 su bardağı sıvı yağ.

YAPILIŞI: Patates köftesi için öncelikle patatesleri tencerede haşlayın. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş patatesleri ezerek bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz, karabiber ve unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hafif yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ellerinizi ıslatıp hamurdan yuvarlak köfteler şekillendirin. Köfteleri buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın. Köfteleri tavaya alarak arkalı önlü kızartın. Kızaran köfteleri fazla yağını süzerek servis tabağına alın. Afiyet olsun!

İLGİLİ HABERLER