Atom Kurabiye: Mutfaklara Enerji Dolu Bir Lezzet
Mutfaklarımızda sıradan kurabiye algısını yerle bir eden, adını enerji dolu içeriğinden alan bir lezzet rüzgarı esiyor: Atom kurabiye.
Lezzet Bombasına Dönüşen Atom Kurabiye
Bu kurabiye, sadece bir atıştırmalık olmanın ötesinde, kuru meyvelerin ve kuruyemişlerin eşsiz birleşimiyle adeta bir lezzet bombasına dönüşüyor.
Lezzetin Sırrı Ne?
Peki, bu enfes kurabiyenin sırrı ne?
Atom Kurabiye Tarifi
Gelin, mutfak tezgahlarının yıldızı olacak bu tarife yakından bakalım.
Malzemeler
Hamuru için: 150 gram oda sıcaklığında tereyağı 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilin 1 çay kaşığı kabartma tozu 3,5 su bardağı un İç malzemesi için: 6 adet kuru incir (doğranmış) 8 adet kuru kayısı (doğranmış) 1/2 su bardağı kuru üzüm 1/2 su bardağı ceviz içi 1 çay bardağı damla çikolata
Yapılışı
Atom kurabiye tarifi için öncelikle iç malzemesini hazırlamakla başlayalım.
Bunun için kayısıları, incirleri, kuru üzümü, ceviz içini ve damla çikolatayı minik minik doğrayın.
Doğradığınız malzemeleri bir kasede bir araya getirin ve güzelce karıştırarak homojen bir iç malzeme elde edin. Şimdi kurabiye hamurunu hazırlayın.
Atom kurabiye hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı, pudra şekerini ve vanilini geniş bir kaba alın.
Malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
Kabartma tozu ve unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurun.
Hazırladığınız hamuru streç filmle kaplayarak, yaklaşık 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Limon sıkacağını ters çevirerek iç kısmını hafifçe yağlayın ve streç filmle kaplayın.
Streç filmle kapladığınız limonluğun içine, ceviz büyüklüğünde koparılmış hamur parçalarını yerleştirin. İşaret parmağınızı kullanarak hamurun içini oyarak, iç malzemesini eklemeye hazır hale getirin.
Oyduğunuz hamurun içine hazırladığınız iç malzemesini ekleyin.
Kenarlarda kalan hamurla üzerini özenle kapatın.
Hazırladığınız enfes atom kurabiyeleri, pişirme kağıdı serilmiş tepsiye düz kısımları alta gelecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 15 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin.
AFİYET OLSUN...