Kumru Sandviçi
İzmir'in meşhur lezzeti olan kumru, doyurucu bir sandviç olarak bilinir. Orijinalinde susamlı, ince uzun ekmeklerle yapılan kumru, evde bulunan ekmeğinizle de kolayca hazırlanabilir.
Kumru Sandviçi Malzemeleri
2 adet susamlı sandviç ekmeği (veya normal sandviç ekmeği) 4 dilim sucuk 4-6 dilim sosis 4 dilim salam 4-6 dilim kaşar peyniri 2 tatlı kaşığı tereyağı 4-6 adet kornişon turşu Ketçap ve mayonez (servis için)
Kumru Sandviçi Hazırlanışı
Ekmekleri Hazırlama: Sandviç ekmeklerini ortadan kesin ancak tam olarak ayırmayın. Tereyağını eritin ve ekmeklerin iç kısımlarını hafifçe kızarana kadar ısıtın.
Etleri Pişirme: Tavaya kalan tereyağını ekleyip sosis ve sucukları soteleyin. Ardından salamı ekleyin ve karıştırın. Sonrasında ocağın altını kısın.
Kaşar Peyniri Ekleme: Sotelediğiniz etlerin üzerine kaşar peyniri dilimlerini koyun ve eriyene kadar karıştırın.
Kumruları Doldurma: Ekmeklerin içine erimiş kaşarlı et karışımını paylaştırın.
Son Dokunuşlar: Üzerlerine kornişon turşuları dilimlerini yerleştirin. Ardından isteğinize göre ketçap ve mayonez ekleyin.
Servis: Kumru sandviçlerinizi sıcak bir şekilde servis edin ve afiyetle yiyin!