Kahvaltı sofralarınıza lezzet şöleni: Suyuna ekmek banmak için menemen tarifi! Tavayı bile yalayıp yutacaksınız.

Kahvaltılık menemen için en önemli nokta taze ve sulu domatesler kullanmaktır. Domateslerin yanı sıra nane ve kekikle harmanlanan menemen, lezzetli bir seçenektir. Tavada domatesler sotelenir ve üzerine çırpılmış yumurta eklenerek karıştırılır. Son olarak baharatlar eklenerek pişirilen menemen, kısa sürede hazır hale gelir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan menemen, sağlıklı ve doyurucu bir seçenektir.

Kahvaltılık Menemen Tarifi

Kahvaltılık menemen için, öncelikle orta boy domatesleri kabuğunu soyup küp küp doğrayın.

Malzemeler

- 4 adet orta boy domates

- 3 adet yumurta (yumurtalı seviyorsanız ekstra 1 adet daha ekleyebilirsiniz)

- 2 adet yeşil biber

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz

- Karabiber

- Pul biber

- Arzuya göre nane ve kekik

Yapılış

Bir tavada sıvı yağ ile biberleri soteleyin.

Sonra doğradığınız domatesleri ekleyin ve kısık ateşte pişmelerini bekleyin.

Domatesler pişince çırpılmış yumurtaları, baharatları ve isteğe bağlı olarak kaşar peyniri ekleyip karıştırın.

Menemeni isteğinize göre sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

İLGİLİ HABERLER