Karadeniz'in lezzetleri sofraları şenlendiriyor: Pratik ve doyurucu kaygana tarifiyle 10 dakikada enfes bir lezzet!

Karadeniz mutfağının asırlık lezzeti kaygana, pratik hazırlanışı ve doyurucu tadıyla sofraların baş tacı olmaya devam ediyor. Yumurta, un ve sütle yapılan bu geleneksel tarif, kimi zaman peynir ve yeşilliklerle zenginleştirilerek kahvaltıdan akşam yemeğine kadar günün her öğününde yerini alıyor.

Kaygana: Türk Mutfağının Vazgeçilmezi

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan kaygana, özellikle Karadeniz bölgesinde kahvaltı sofralarının baş tacıdır. Yumurta, un ve sütün mükemmel kombinasyonu ile hazırlanan bu lezzet, pratikliği ve doyuruculuğu ile herkesin favorisidir.

Kaygana Nedir?

Kaygana, bir nevi omlet veya krep olarak tanımlanabilir. Ancak yöresel lezzetlerle zenginleştirilerek, yeşilliklerden peynire kadar çeşitli malzemelerle farklı tatlar elde edilebilir.

Malzemeler

1 su bardağı süt
3 adet yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
1 tutam pul biber
1 tutam karabiber
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı mısır unu
8 dal taze soğan
1/4 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
6 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Yapılışı

Kaygana yapmak için öncelikle geniş bir kasede süt, yumurta, tuz, pul biber ve karabiberi çırpın. Unu eleyerek ekleyin, ardından mısır ununu da ekleyip karışımı pürüzsüz hale getirin. Yeşillikleri ince ince doğrayıp karışıma ekleyin.

Geniş ve yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın, yağ koyup yayın. Harcın üçte birini tavaya döküp yayın ve altını kısarak pişirin. Üzeri kuruyunca çevirip diğer tarafını da pişirin. Kalan harcı da aynı şekilde pişirin.

Servis yaparken kayganaları yanında yoğurt ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

İLGİLİ HABERLER