Kokusu yetiyor, lezzeti büyülüyor! İşte evde deneyenin vazgeçemediği tel tel çikolatalı açma tarifi

Kahvaltı sofralarına yeni bir soluk getiren çikolatalı tel tel açma, yumuşacık dokusu ve damakta iz bırakan lezzetiyle hem göze hem damağa hitap ediyor. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, pastaneleri kıskandıracak o nefis tarif!

Çikolatalı Tel Tel Açma Tarifi

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi haline gelen çikolatalı tel tel açma, lezzetiyle herkesi büyülüyor. En popüler tatlar arasında yerini alan bu tarif, göz dolduran görüntüsüyle de beğeni topluyor.

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya (instant maya)
  • 2 adet yumurta beyazı (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağı un
  • İçi için:
  • 1/2 kavanoz sürülebilir çikolata
  • Üzeri için:
  • 2 adet yumurta sarısı (ayrılmış olan)
  • 1/2 su bardağı ufalanmış fındık içi

 

Yapılışı

  • İlk olarak derin bir kabın içerisinde ılık süt, kuru maya ve toz şekeri karıştırın. Maya aktive olması için 10 dakika bekleyin.
  • Sıvı yağı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Yumurta beyazlarını ekleyip çırpın.
  • Son olarak un ve tuzu ekleyerek hamuru yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan bezeler ayırıp açın ve içlerine çikolata sürün.
  • Ruloları kesip şekillendirerek tepsiye dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fındık içi serpin.
  • Tepside 10 dakika kadar mayalanmaya bıraktıktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  • Afiyet olsun!
İLGİLİ HABERLER