Lokantacıların sırrı çözüldü: Kırmızı lahana turşusunun eşsiz lezzeti nasıl elde ediliyor!

Kırmızı lahana turşusunun eşsiz tadıyla tariflerinize yeni bir lezzet katacak pratik yapılış aşamalarıyla ilgili sırları keşfetmeye hazır mısınız? Lokantaların özenle sakladığı tam ölçülü ve kırmızı rengiyle göz dolduran bu turşu tarifini mutfağınıza taşıyarak yemeklerinize benzersiz bir lezzet katın. Artık et yemekleri ve salatalarınızın vazgeçilmezi olmaya aday bu lezzetli turşuyu kolayca hazırlayarak misafirlerinizi de şaşırtabilirsiniz.

Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

Kebapçıların ve lokantaların yanında ikram edilen o canlı renkli, kütür kütür lahana salatalarının tadı hep bir başkadır.

Malzemeler

1 adet orta boy kırmızı lahana 1 yemek kaşığı kaya tuzu 2 su bardağı su 1 su bardağı üzüm sirkesi 1 çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı

Kırmızı lahana turşusu için lahanayı ince ince doğrayın ve kaya tuzunu ekleyip ovun.

Lahanalar yumuşayıp suyunu salana kadar bekletin. Ardından su, sirke ve limon tuzunu karıştırın.

Doğradığınız lahanaları kavanozlara yerleştirin ve suyunu ekleyin.

Sirkeli suyu kavanozların üzerine dökerek kavanozları kapatın ve buzdolabında 2-3 gün bekletin.

3 gün sonra turşunuz hazır olacak, afiyet olsun!

İLGİLİ HABERLER