Gelinim Mutfakta Manisa Çardak Kebabı Tarifi
29 Eylül Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız tarifi Manisa Çardak Kebabı oldu. Aslı Hünel'in sunduğu fenomen yemek yarışmasında 4 gelin tezgah başına geçti ve lezzetli tarifin püf noktaları paylaşıldı. İşte Manisa Çardak Kebabı tarifi:
Malzemeler
500 gram kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım su bardağı sıcak su
2 adet domates
3 adet yeşil biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
4 dilim kaşar peyniri
1 yemek kaşığı salça
Krep İçin Malzemeler
Çeyrek su bardağı süt
5 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Tuz
Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
Gelinlerin tezgah başında hazırladığı Manisa Çardak Kebabı için öncelikle kuşbaşı kuzu etlerini az sıvı yağ ile düdüklü tencerede kavurun. Daha sonra ince doğranmış soğan ve yeşil biberleri ekleyin.
Daha sonra rendelenmiş sarımsak ve domatesleri de tencereye ilave edip sıcak suyu ekleyin. Baharatları da atıp karıştırın ve kısık ateşte pişirin.
Krep hamuru için süt, un, yumurta ve tuzu karıştırarak krep hamurunu hazırlayın. Yağlanmış tavada krep hamurunu pişirin.
Krep üzerine hazırladığınız karışımdan dökün, katlayın ve fırında peynir eriyene kadar pişirin.
Manisa Çardak Kebabı hazır! Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.