Mersin’in Gurur Kaynağı: Kerebiç Tatlısı
Mersin, Akdeniz Bölgesi'nin incisi ve birbirinden lezzetli tatlılarıyla ünlü bir şehir. Bu şehrin en özel lezzetlerinden biri olan kerebiç tatlısı, kendine has tadıyla herkesi büyülemeye devam ediyor.
Kerebiç Tatlısı Tarifi
Kerebiç tatlısı, Mersin mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. İşte, kendi evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz kerebiç tatlısı tarifi:
Malzemeler
Hamuru için:
150 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irmik
Aldığı kadar un
Kreması için:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 kök çöven otu
4 su bardağı su
İç malzemeleri:
250 gram ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
Öncelikle çöven otunu bir gece öncesinden 4 su bardağı suyla ıslatın. Sabah, ocağa alıp yaklaşık 2 saat kaynatın. Su azaldıkça eklemek mümkün.
Kaynayan çövenleri ocaktan alıp keserek ezin.
Ayrı bir tencerede şeker ve suyu kaynatıp şerbet hazırlayın.
Soğuyan çövenleri mikserle çırpın. Köpürmeye başlayınca yavaşça şerbeti ekleyip çırpmaya devam edin.
Yaklaşık 1 saat boyunca çırpın ve ardından dolaba koyun.
Margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini bir kasede krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Hamur için diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru bir süre dolapta dinlendirin. Bu sırada cevizleri robottan geçirin.
Hamuru açarak iç malzeme olan cevizle doldurun ve kapatın.
180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra köpükle birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Kerebiç tatlısı, özel tarifi ve eşsiz lezzetiyle sevdiklerinize unutulmaz bir tatlı deneyimi yaşatabilir. Mersin'in en özel lezzetlerinden biri olan kerebiç tatlısını mutlaka denemelisiniz!