Tantuni: Sokak Lezzetlerinin En Sevileni
Tantuni, Türk mutfağının en sevilen sokak lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Orijinali sığır etinden yapılsa da, evde dana antrikot, kontrafile veya dana biftek gibi sinirsiz etlerle de lezzetli bir şekilde hazırlanabiliyor.
Tantuni'nin Püf Noktaları
Tantuni yaparken etin çok ince doğranması ve az su ile bolca pamuk yağı veya bitkisel yağ kullanılması gerekiyor. Demir sacda sürekli karıştırılarak pişirilen tantuni, pul biberle buluştuğunda eşsiz bir lezzet ortaya çıkıyor.
Malzemeler ve Hazırlık
Tantuni için gerekli malzemeler arasında dana kontrafile veya biftek, sıvı yağ, pul biber, kimyon, tuz ve sıcak su bulunuyor. Garnitürler için ise lavaş veya ince sandviç ekmeği, domates, maydanoz, kuru soğan, sumak ve limon kullanılıyor.
Etin ve Garnitürlerin Hazırlanışı
Eti sinirlerinden temizleyip ince şeritler halinde doğradıktan sonra haşlayın. Garnitürler için ise soğan salatası ve domatesli karışım hazırlayın.
Tantuni'nin Pişirilmesi
Geniş ve düz tabanlı bir tavada yağı kızdırıp pul biberle karıştırın. Haşlanmış etleri tavaya ekleyerek kavurun. Tuz ve kimyon ekleyerek etleri "patlatın". Haşlama suyundan bir kepçe alıp etin üzerine dökün.
Servis ve Sunum
Tantuniyi lavaşın içine yayıp sumaklı soğan salatası ve domatesli karışım ile servis yapın. Afiyet olsun!