Patates ve Havuç Çorbası Tarifi
Patates ve havucun kabuklarını bir bıçak yardımı ile soyup, küçük küpler halinde dilimleyin.
Sebzeleri Hazırlayın
Sağanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
Sebzeleri Soteleyin
Soğan, sarımsak, havuç ve patatesleri ilave edip 1-2 dakika soteleyin.
Çorbayı Pişirin
Sotelenen sebzelerin üzerine su ekleyip pişirmeye bırakın.
Terbiye Hazırlığı
Terbiyesi için; cam bir kase içine yoğurt, yumurta sarısı, un, limon suyu ve tuzu koyup iyice karıştırın.
Çorbaya Terbiye Ekleyin
Kaynayan çorbanın suyundan bir iki kepçe alarak, terbiyeye yavaş yavaş ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırarak terbiyeyi ılıtın.
Sosun Hazırlanması
Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ta yer alan sos tenceresinde tereyağı eritin ve kırmızı toz biberi ekleyerek kızdırın.
Servis Edin
Patates çorbasını servis tabağına alın, üzerini tereyağlı sos ve kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!
Bu leziz patates ve havuç çorbası tarifini denemek için harika bir fırsat!