"Patates ve Havuç Çorbası Lezzeti: Pratik Tarif!"

Bol tereyağı soslu ve terbiyeli patates çorbası tarifi!

Patates ve Havuç Çorbası Tarifi

Patates ve havucun kabuklarını bir bıçak yardımı ile soyup, küçük küpler halinde dilimleyin.

Sebzeleri Hazırlayın

Sağanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.

Sebzeleri Soteleyin

Soğan, sarımsak, havuç ve patatesleri ilave edip 1-2 dakika soteleyin.

Çorbayı Pişirin

Sotelenen sebzelerin üzerine su ekleyip pişirmeye bırakın.

Terbiye Hazırlığı

Terbiyesi için; cam bir kase içine yoğurt, yumurta sarısı, un, limon suyu ve tuzu koyup iyice karıştırın.

Çorbaya Terbiye Ekleyin

Kaynayan çorbanın suyundan bir iki kepçe alarak, terbiyeye yavaş yavaş ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırarak terbiyeyi ılıtın.

Sosun Hazırlanması

Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ta yer alan sos tenceresinde tereyağı eritin ve kırmızı toz biberi ekleyerek kızdırın.

Servis Edin

Patates çorbasını servis tabağına alın, üzerini tereyağlı sos ve kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!

Bu leziz patates ve havuç çorbası tarifini denemek için harika bir fırsat!

İLGİLİ HABERLER