Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi
Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biri olan tavuk göğsü tatlısının hızlı ve pratik bir versiyonunu denemeye ne dersiniz?
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un (tepeleme olmayacak şekilde)
1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
Tarif
Muhallebinin hazırlanması için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye alın.
Kuru malzemeleri iyice karıştırmak için bir çırpıcı kullanın.
Tencereyi orta ateşte karıştırarak muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayana kadar pişirin.
Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Şekillendirme ve Servis
Hazırladığınız muhallebiyi ıslatılmış bir fırın kabına veya kaselere dökün.
Tatlıyı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve ardından buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
Servis yapmadan önce dilimleyip üzerine tarçın veya hindistancevizi serpip sunabilirsiniz.