Sahte tavuk göğsü tarifi: Hazırlaması kolay, tadı unutulmaz!

Tavuk göğsü lezzetini tavuk eti kullanmadan yakalayan pratik bir tatlı tarifi, sadece birkaç temel malzemeyle hazırlanabilir. Kısa sürede yapılabilen ve hafif yapısıyla iftar sofralarının favorisi haline gelen bu tarif, geleneksel lezzeti özgün bir şekilde sunuyor. Herkesin kolayca deneyebileceği bu tarif, lezzetli bir alternatif sunuyor.

Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biri olan tavuk göğsü tatlısının hızlı ve pratik bir versiyonunu denemeye ne dersiniz?

Malzemeler

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un (tepeleme olmayacak şekilde)

1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)

1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

1 paket vanilya

Tarif

Muhallebinin hazırlanması için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye alın.

Kuru malzemeleri iyice karıştırmak için bir çırpıcı kullanın.

Tencereyi orta ateşte karıştırarak muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayana kadar pişirin.

Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Şekillendirme ve Servis

Hazırladığınız muhallebiyi ıslatılmış bir fırın kabına veya kaselere dökün.

Tatlıyı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve ardından buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.

Servis yapmadan önce dilimleyip üzerine tarçın veya hindistancevizi serpip sunabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER