Yaz sıcaklarında hem ferahlamak hem de sağlıklı bir alternatif arayanlar için mutfaklarda fark yaratan bir tarif: Gazpacho! İspanya'nın güneyinden dünyaya yayılan bu domates bazlı soğuk çorba, besleyici içeriği ve ferahlatıcı etkisiyle sofraların favorisi olmaya aday.
Rengarenk sebzelerin birleşimiyle damaklara Akdeniz esintisi taşıyan bu tarif, artık evde de kolayca yapılabiliyor. Gazpacho Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:4 adet büyük boy domates2 adet orta boy kuru soğan3 diş sarımsak2 adet salatalık1 adet yeşil, 1 adet kırmızı dolmalık biber4 dilim ekmek içi5 su bardağı soğuk su4 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı mayonezYarım çay kaşığı tuzYarım çay kaşığı karabiber Hazırlanışı:Kabukları soyulmuş domates, salatalık ve kuru soğanı iri iri doğrayın.
Sarımsakları soyup bütün halde bırakın.
Dolmalık biberleri ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın.
Tüm malzemeyi mutfak robotuna alarak püre haline getirin.
Ufalanmış ekmek içlerini ekleyip tekrar çekin.
Derin bir cam kaseye alın, suyu ilave edin ve karıştırın.Üzerine zeytinyağı, sirke, mayonez, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice çırpın.
Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis edin.
Servis Önerisi: Kruton ekmek ve taze nane yapraklarıyla şık bir sunum yapabilirsiniz.