"Sodalı Banyolu Börek: Fırında Kabardıkça Kabaran Yeni Lezzet!"

Sıradan börek tariflerini unutturacak, Maden suyuyla yapılan bu özel tarif, çıtırlığı ve yumuşacık iç dokusuyla sofraların yeni yıldızı olmaya aday.

Yenilikçi Bir Lezzet: Sodalı Banyolu Börek Tarifi

Mutfakta sıradanlıktan sıkılanların, çıtır çıtır börek hayali kuranların yeni gözdesi: Sodalı banyolu börek.

Merak Uyandıran İsim: Sodalı Banyolu Börek

Adı bile merak uyandırıyor değil mi? “Banyolu” kısmı size ilginç geldiyse, işin sırrı tam da orada yatıyor. Çünkü bu tarif, böreği sadece lezzetle değil, adeta kabarıklıkla da taçlandırıyor. İşte size adım adım bu nefis tarifin hikâyesi ve hazırlanışı…

Gerekli Malzemeler

2 adet yufka, 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı, 450 gram lor peyniri, 1/2 demet maydanoz, 1,5 su bardağı soda, 1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı susam, 1 tatlı kaşığı çörek otu.

Tarifin Hazırlanışı

Yufkayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da üzerine serip aynı şekilde eritilmiş tereyağını üzerine yayın. İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölün.

Lor Peynirli Harç ve Rulo Börek

Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ekleyin ve kenarlardan katlayıp, rulo börek şeklinde katlayın.

Soda Banyosu ve Pişirme

Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyin ve 10 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkarın ve hafif sıkıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Afiyet Olsun!

Lezzetli ve farklı bir börek deneyimi için sodalı banyolu böreği mutlaka denemelisiniz.

İLGİLİ HABERLER