Uzmanlar: Zeytini korumanın sırrı! İşte küflenmesini engelleyen pratik yöntem açıklandı

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytini doğru yöntemle saklanmazsa küflenir, yumuşar ve tadı bozulur. Ancak üzerine bir kaşık o malzemeden eklerseniz zeytin asla küflenmiyor, yumuşamıyor ve tadı bozulmuyor. İşte ayrıntılar...

Zeytin Nasıl Saklanmalı?

Zeytin, sofralarımızın vazgeçilmez bir lezzeti olsa da uygun koşullarda saklanmadığı takdirde hızla küflenip yumuşayarak tadını kaybedebilir. Zeytin küflenmeden ve bozulmadan nasıl saklanabilir?

Zeytin Saklama Yöntemleri

Zeytinleri taze tutmanın püf noktalarından biri, üzerlerine bir kaşık zeytinyağı eklemektir. Bu yöntem, zeytinin küflenmesini, tadının bozulmasını ve yumuşamasını engeller. Siyah zeytinleri cam kavanozlarda, zeytinyağı ve kaya tuzuyla saklamanız uzun süre taze kalmalarını sağlar. Yeşil zeytinleri ise salamura suyu içinde muhafaza etmek önemlidir. Yeşil zeytinlerin rengini ve tadını korumak için tuzlu su ideal bir çözümdür.

Buzdolabında Saklama

Zeytinleri buzdolabında saklamak isterseniz, hava almayan cam veya plastik kaplar tercih etmelisiniz. Zeytinlerin üzerine tuz ve zeytinyağı ekleyerek lezzetlerini ve dayanıklılıklarını artırabilirsiniz. Tüketim için ayrı bir kaba aldığınız zeytinler birkaç gün buzdolabında taze kalacaktır.

Zeytin Buzlukta Saklanabilir Mi?

Zeytinleri dondurucuda saklamak isterseniz, öncelikle zeytinleri tuzlu suda bekletip iyice süzdükten sonra buzluğa yerleştirebilirsiniz. Bu yöntemle zeytinleriniz 6 aya kadar taze kalabilir. Ancak unutmayın, buzlukta saklanan zeytinler çözüldükten sonra yapısında hafif değişiklikler gösterebilir.

Küflenmeden Uzun Süre Saklama İpucu

Zeytinin üzerine zeytinyağı eklemek, küflenme ve tadının bozulmasını engellemenin basit bir yoludur. Bu yöntem sayesinde zeytinin nem dengesi korunur ve oksidasyon süreci yavaşlatılır. Ayrıca, zeytinleri sakladığınız kavanozun hava almadığından emin olmanız da önemlidir.

İLGİLİ HABERLER