Vali'nin Favorisi: Yumuşacık Bamya Tarifini Denemelisiniz!

Sulu bamya tarifini derledik. Yumuşacık olan bamyayı akşam yemeklerinizde tüketebilirsiniz. Lezzetli bamyanın püf noktaları neler?

Bamya Yemeği Tarifi

Bamya, ekmeksiz de tüketilebilecek lezzetli bir sebzedir. Bamyanın sebzeyle yapılması lezzetine lezzet katar. İşte pratik ve lezzetli bir bamya tarifi:

Malzemeler

500 g taze bamya
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet domates (veya 1 yemek kaşığı domates salçası)
1 adet limonun suyu (veya 1 yemek kaşığı sirke)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç (isteğe bağlı)
1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
1-2 adet kesme şeker
Tuz, karabiber
Yeterince sıcak su

Hazırlanışı

Bamyaları temizle: Sap kısımlarını konik şekilde kes, ama içini açmamaya dikkat et ki sümüklenmesin. Yıkayıp süz.

Soğanı kavur

Tencereye zeytinyağını al, yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı kavur.

Domatesi ekle

Küp doğranmış domatesi (veya salçayı) ekle, birkaç dakika pişir.

Sebzeleri koy

İsteğe göre doğranmış havuç ve biberi ilave et.

Bamyayı ekle

Bamyaları karıştırmadan tencereye ekle, üzerine limon suyu veya sirkeyi dök (sümüklenmeyi önler).

Pişir

Tuz, şeker, karabiber ekle. Üzerini geçecek kadar sıcak su koy. Kapağını kapatıp kısık ateşte bamya yumuşayana kadar pişir (yaklaşık 25-30 dakika).

Servis

Yemeği sıcak ya da ılık şekilde servis edebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER