Krep Arasında Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi
Sıradan akşam yemeklerinden sıkılanlar için hem doyurucu hem de çok lezzetli bir önerimiz var: Krep arasında beşamel soslu tavuk sote.
Krep İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Sıvı yağ (tavayı yağlamak için)
Tavuk Sote İçin Malzemeler
500 gr kuşbaşı tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
Beşamel Sos İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber, muskat rendesi
Hazırlanışı
Krepleri Hazırlayın: Yumurta, süt, un ve tuzu derin bir kapta mikser yardımıyla çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde ettiğinizde krep hamurunuz hazır demektir. Yanmaz yapışmaz bir tavayı hafifçe yağlayın, hamurdan bir kepçe alarak tavaya yayın ve her iki tarafını da kızartın. Bu işlemle 6-7 adet krep elde edebilirsiniz.
Tavuk Soteyi Yapın
Ayrı bir tavada sıvı yağı ısıtın ve kuşbaşı tavukları ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun. İnce doğranmış soğan, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin. Son olarak sarımsak ve baharatları ilave edip ocaktan alın.
Beşamel Sosu Pişirin
Başka bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin ki topaklanmasın. Kıvam almaya başladığında tuz, karabiber ve çok az muskat rendesi ekleyip ocaktan alın.
Birleştirme ve Fırınlama
Kreplerin ortasına hazırladığınız tavuk soteden koyun ve krepleri rulo şeklinde sarın. Tüm krepleri hazırlayıp bir fırın kabına dizin. Üzerine beşamel sosu eşit şekilde yayın. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapmanızı tavsiye ederiz. Afiyet olsun!