Gelinim Mutfakta Yeni Bölüm Heyecanı Devam Ediyor
Ev hanımlarının vazgeçilmezi haline gelen Gelinim Mutfakta programı, yeni bölümüyle ekranlara geri döndü. Hatay Soslu Tavuk Dürüm ödeviyle başlayan yarışma, izleyicileri ekran başına kilitlemeyi başardı.
Gelinim Mutfakta'da Bugünün Tarifi: Hatay Soslu Tavuk Dürüm
Bugünün yarışma konsepti olan Hatay Soslu Tavuk Dürüm tarifi, gelin adaylarının ustalık yarışına sahne oldu. Lezzetli tarifi öğrenmek isteyenler için detayları derledik.
Malzemeler ve Tarif
Lavaş ekmeği Döneri İçin; - 1 kilo tavuk göğsü - 1 yemek kaşığı domates salçası - 3 yemek kaşığı yoğurt - 1 çay kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı karabiber - 1 çay kaşığı nane - 1 çay kaşığı pul biber - 1 çay kaşığı tuz Sosu İçin; - 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ - 1 yemek kaşığı biber salçası - 1 su bardağı su - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı kekik - 1 çay kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı nane - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber İçi İçin: - 3-4 yaprak marul - 1 adet domates - 1 adet soğan - 1 yemek kaşığı mayonez - 3 adet orta boy patates
Günün Nefis Lezzeti: Hatay Soslu Tavuk Dürüm
18 Eylül Perşembe günü yayınlanan bölümde yarışmacılar, Hatay Soslu Tavuk Dürüm yaparak jüriyi etkilemeye çalıştılar. Tavukları marine ettikten sonra tarife devam edildi.
Tarife Devam
Tavukları marine ettikten sonra tavaya alın ve pişirin. Ayrı bir tencerede sosu hazırlayın ve lavaşı bu sosla ıslatın. İç malzemeleri ekleyerek dürümü hazırlayın.
Afiyet Olsun!
Hazırladığınız Hatay Soslu Tavuk Dürüm ile sevdiklerinize lezzet dolu bir sofra sunabilirsiniz. Tarifi deneyenlere şimdiden afiyet olsun!