Yepyeni Tarif: Şipşak Hazırlanan En Pratik Yufkadan Kıymalı Börek!

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan hazır yufkadan yapılan kıymalı börek, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Kıtır dışı ve nefis iç harcıyla herkesin favorisi haline gelen bu börek, kolayca hazırlanabilen tarifler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Eğer siz de kıymalı böreğin en kolay tarifini merak ediyorsanız, işte size kahvaltı sofralarınıza şıklık katacak pratik bir börek tarifi...

Kahvaltı sofrasına keyif katmanın en kolay yollarından biri hazır yufka ile kıymalı börek yapmaktır.

Kıymalı Börek Tarifi

Bu pratik ve lezzetli börek, dışı çıtır içi ise yumuşacık olmasıyla herkesi cezbediyor.

Malzemeler

- 3 adet yufka - 300 gram kıyma - 1 adet soğan - 1 çay bardağı sıvı yağ - Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı) - 1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı) - 1 su bardağı süt - 1 yumurta (üzeri için)

Nasıl Yapılır?

Öncelikle, kıymalı iç harcı hazırlamak için bir tavada sıvı yağı ısıtın ve ince doğranmış soğanı ekleyerek kavurun.

Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.

Son olarak baharatları ve isteğe bağlı olarak salçayı ekleyerek karıştırın.

Yufkaları tezgaha serdikten sonra her birinin üzerine süt ve sıvı yağ karışımını sürün.

Kıymalı harcı yufkaların üzerine eşit şekilde yayın ve rulo şeklinde sarın.

Hazırladığınız ruloyu yuvarlak bir şekilde tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta sürerek renklendirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, böreğinizin üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

İLGİLİ HABERLER