Yumuşacık Bir Lezzet: Sütü Ilık Kullanarak Kolay Kayseri Yağlaması Yapmanın Püf Noktası!

Kayseri mutfağının sevilen lezzeti olan yağlama, artık herkesin rahatlıkla deneyebileceği bir tarifle karşınızda. Kayseri yağlamasının ustaların sır gibi sakladığı püf noktası sonunda açığa çıktı: sütü ılık kullanmak. Bu sayede hem yumuşak lavaşlar hem de lezzetli kıymalı harçla dolu bu Kayseri yağlaması tarifi, mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak. Evde pratik bir şekilde en lezzetli Kayseri yağlamasını yapmanın adımlarını merak ediyorsanız, işte size detaylı tarif...

Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri mutfağının vazgeçilmezi yağlama, artık ustalık gerektirmeden herkesin sofrasında yer alıyor.

Kolay Kayseri Yağlaması Tarifi

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz en kolay Kayseri yağlaması tarifin en önemli püf noktası ise şaşırtıcı derecede basit.

Sütü Ilık Kullanın

Kayseri yağlamasının püf noktası sütü ılık kullanmak.

Pratik ve Lezzetli Tarif

Hamurun yumuşaklığı ve kıymalı harcın mükemmel uyumuyla damaklarda iz bırakacak Kayseri yağlaması tarifi pratikliğiyle de dikkat çekiyor. İşte adım adım en kolay Kayseri yağlaması yapımı...

Hamurun Hazırlanışı

Hamuru hazırlarken süt ve suyu mutlaka ılık bir şekilde kullanmanız gerekir.

Suyu azar azar ilave ederek hamurunuzu yoğurun.

Mayalandırmadan açmaya ve pişirmeye çalışmayın.

Malzemeler ve Pişirme Aşamaları

Su, süt, şeker, maya ve sıvıyağı bir kaba alıp maya eriyinceye kadar karıştırın.

Unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur elde edin.

Tuzu ekleyip yoğurun.

Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için yaklaşık bir saat kadar dinlendirin.İç harç için, tüm malzemeleri yemeklik doğrayın.

Tavayı ateşe alıp ısıtın ve tereyağını ekleyin.

Tereyağı eriyince soğanı tavaya alın ve iyice pişirin.

Ardından kıymayı ekleyin kavurun, sırasıyla biberi ekleyin.

Domatesler ve salçaları ekleyip, salçaların kokusu çıkana kadar kavurun.

Son olarak baharatlar ve suyunu ekleyin.

Tüm sebzeler yumuşayıp su yarı yarıya çekinceye kadar pişirin.

Harcınızın biraz ıslak kalmasına özen gösterin.

Mayalanan hamurdan 12 beze çıkartın.

Bezelerin her birini un serpilmiş tezgâhta pasta tabağı büyüklüğünde açın.

Yağsız tavada her bir hamuru önlü arkalı pişirin.

Hamurun birisini servis tabağınıza alın. Üzerine kıymalı harçtan sürün. diğer hamuru üzerine yerleştirin bu şekilde bir kat hamur bir kat kıyma olacak şekilde kat kat yerleştirin.4 dilim olacak şekilde keserek servis edin.

Son Dokunuşlar ve Servis

Dilerseniz yanında yoğurt ile de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İLGİLİ HABERLER