Rize Haber meritbet
07 Aralık 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Güncel Yüzyıllardır Türk mutfağının vazgeçilmezi olan salep tarifi

Yüzyıllardır Türk mutfağının vazgeçilmezi olan salep tarifi

Kış aylarının en sevilen içeceklerinden biri olan salep, sıcaklığı ve tarçın kokusu ile ruhunuzu ısıtacak lezzetli bir seçenektir. Evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz bu otantik salep tarifi, kendine özgü dokusu ve aromasıyla keyifli anlar yaşamanıza olanak tanıyacak. Her bir yudumunda sizi sıcacık bir huzura götürecek bu tarif, soğuk günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Salep, Türk kültüründe önemli bir yere sahip geleneksel bir içecektir. İçeriğindeki nişastalı toz sayesinde özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilir.

Salep Yapımı ve Tarifi

Salep yapımı oldukça kolaydır ve evde rahatlıkla hazırlanabilir. İşte salep yapmak için gerekli malzemeler ve tarif:

Salep İçin Gerekli Malzemeler

4 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı pirinç unu veya nişasta, yarım çay kaşığı vanilya özü, yarım çay kaşığı toz salep.

Salep Tarifinin Hazırlanışı

Öncelikle kuru malzemeleri (şeker, nişasta/pirinç unu, toz salep) bir kapta karıştırın.

Süt ve Karışımın Pişirilmesi

Derin bir tencerede sütü ısıtın ve ılındığında kuru karışımı yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.

Kıvam Verme Aşaması

Karışım kaynamaya başladığında kıvamı koyulaşacak ve göz göz olacaktır, bu aşamada ocaktan alın.

Servis İşlemi

Sıcak salebi fincanlara doldurun, üzerine isteğe bağlı olarak tarçın serperek sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *